Orthomolekuláris kozmetológia

Orthomolekuláris zsírok enciklopédiája

A zsírok és olajok (amelyek folyékony zsírok) koncentrált energiaforrás. Az étrendben lévő zsírok a jó egészség érdekében szükségesek. Bizonyos vitaminokat hozzáférhetővé tesznek a szervezetben, párnázzák a létfontosságú szerveket, az összes testsejt részét képezik, és segítenek fenntartani a testhőmérsékletet. A zsírok késleltetik az éhségérzetet is, mert a zsírt tartalmazó élelmiszer-keverék hosszabb ideig marad a gyomorban. Két speciális zsírra (többszörösen telítetlen omega-3 és omega-6 típusokra) van szükség a prosztaglandinoknak nevezett szabályozó anyagok felépítéséhez.
A táplálkozási szakemberek különbséget tesznek a különféle étrendi zsírok között. A telített zsírok általában szilárd formában és állati eredetűek. Sok tipikus étrendben a húszsír a fő forrás. A telített zsírok emelhetik a vér koleszterinszintjét. A koleszterin természetes viaszos anyag, amelyet a test állít elő. Segít az emésztőrendszer kialakításában és más fontos munkát végez. Jelen van a testben, függetlenül attól, hogy mit esznek.

ZSÍRSAVAK

ALFA-LINOLÉNSAV (ALA)
Az alfa-linolénsav egyedülálló biokémiai szerkezete fontos, és hozzájárul az immunitás, a látás, a sejtmembránok és a hormonszerű vegyületek előállításának kulcsszereplőjévé.
Alfa-linolénsav források: Lenmag, lenmagolaj, repceolaj, szójabab és szójababolaj, tökmag és tökmagolaj, porcsin, perilla magolaj, dió és dióolaj.

KAPRILSAV
Gombaellenes, antiszeptikus, kandidicid, ízesítőszer.
Kaprilsav források: Kókuszolaj, pálmamogyoróolaj, vajzsír és egyéb növényi és állati források, kókuszolajban található kapril-alkoholból (oktanolból) szintetizálva.

DOKOZAHEXAÉNSAV (DHA)
Döntő szerepet játszik a központi idegrendszer növekedésében és fejlődésében, valamint a csecsemők vizuális működésében, csökkenti a gyulladást és elősegíti a sebgyógyulást az égési sérülésekben, megakadályozza a vastagbélrákot vagy a korai szakaszában kezeli.
Dokozahexaénsav források: Hering, makréla, lazac, szardínia, emberi anyatej, máj, agy.

EIKOZAPENTAÉNSAV (EPA)
Javítja a szív- és érrendszeri egészséget, és megakadályozhatja a plakk (koleszterin és zsír) felhalmozódását az artériák falain.
Eikozapentaénsav források: Tőkehal májolaj, hering, makréla, lazac (nem tenyésztett gazdaságban), szardínia, emberi anyatej.

GAMMA-LINOLÉNSAV (GLA)
Csökkenti a gyulladást és megelőzi a betegségeket; sokkal erősebb, mint a GLA ezen célokra történő felhasználásával kapcsolatos információk.
Gamma-linolénsav források: Borágóolaj (18-26%), fekete ribizliolaj (15-20%), ligetszépeolaj (7-10%), hal, emberi anyatej, gombaolajok, spirulina (gyakran kék-zöld algának hívják).

OMEGA-3 ZSÍRSAVAK
Fontos szerepet játszik strukturális membrán lipideként, különösen az idegszövetben és a retinában, és az eikozanoidok prekurzorai – olyan erősen reaktív anyagok, mint a prosztaglandinok és a leukotriének, amelyek lokálisan hatnak a sejtek és szövetek sokféle funkciójának befolyásolására.
Omega-3 zsírsav források: Lenmag, halolaj, tőkemájolaj, krill és dúsított mindennapi ételek, például kenyér és gyümölcslé, teljes kiőrlésű gabona, friss gyümölcs, zöldség, hal, olívaolaj, fokhagyma, mérsékelt borfogyasztás.

OMEGA-6 ZSÍRSAVAK
Csökkenti a reumás ízületi gyulladás fájdalmait, enyhíti a PMS, az endometriózis és a fibrocisztás emlő kellemetlenségeit, csökkenti az ekcéma és a pikkelysömör tüneteit, kitisztítja a pattanásokat és a rosaceát, megelőzi és javítja a diabéteszes neuropathiát.
Omega-6 zsírsav források: Gabonafélék, tojás, baromfi, a legtöbb növényi olaj, teljes kiőrlésű kenyér, pékáruk, szervhúsok, margarin.

OMEGA-9 ZSÍRSAVAK
Csökkenti a vér koleszterinszintjét.
Omega-9 zsírsav források: Avokádó gyümölcs, makadámiadió, sárgabarackmag, mandula, olívaolaj.

F-VITAMIN (ZSÍRSAVAK)
Az esszenciális zsírsavak fenntartják a sejtmembránok működését és integritását, transzportálják, lebontják és kiválasztják a koleszterint, valamint a fiziológiai funkciókhoz szükséges prosztaglandinok prekurzoraként működnek. Szabályozza az oxigénfelhasználást, az elektrontranszportot és az energiatermelést. Segít a hemoglobin kialakulásában, az exokrin és endokrin mirigyek fenntartásában, ízületi kenőanyagok kialakításában. Szabályozza a vérnyomást, a vérlemezkék koagulációját, a veseműködést; segíti az aktív szövetek számára szükséges koleszterin szállítását; agy, retina, mellékvese, herék; segít eltávolítani a mérgező peroxidokat, segít megelőzni az allergiákat.
F-vitamin források: Este kankalinolaj, szőlőmagolaj, lenmagolaj, valamint szem-, dió- és magolajok, például szójabab, dió, szezám, napraforgó, avokádó, hús és hal, például lazac, pisztráng, makréla és tonhal.

OLAJOK

BORÁGÓ OLAJ
Javítja a keringést és a hormonális egyensúlyt – remek választás a PMS tüneteiben szenvedő nők számára.
Borágó olaj források: Fekete ribizli magolaj.

CSUKAMÁJOLAJ
Segít késleltetni vagy akár megfordítani az ízületi porcok és az ízületi gyulladással járó gyulladásos fájdalom pusztulását, javítja a keringést és a hormonális egyensúlyt – remek választás a PMS tüneteiben szenvedő nők számára.
Csukamájolaj forrás: Hal

ESTI KANKALINOLAJ
Gyógyít, kezel vagy megakadályoz gyakorlatilag mindent – a reumás ízületi gyulladástól, mellfájdalomtól, hőhullámoktól, menstruáció előtti szindrómától, ekcémától és egyéb bőrproblémáktól kezdve a diabéteszes neuropátiaig, a rákig, a magas koleszterinszintig és a szívbetegségekig.
Esti kankalinolaj forrás: Egy kis sárga vadvirágot (Oenothera biennis) évszázadok óta használnak gyógyszeresen. A magról préselt olaj gazdag linolsavban, esszenciális zsírsavban (EFA).

HAL OLAJ
Megakadályozza a szívbetegségeket, a depressziót, a rákot; enyhíti az autoimmun rendellenességeket, valamint számos egyéb állítást.
Hal olaj források: Menhaden, pilchard, szardínia, hering, lazac és friss tonhal.

HALMÁJOLAJ
Segít a szív ritmusának szabályozásában, a szívritmuszavarok megelőzésében.
Halmájolaj források: Nagy hatékonyságú máj tőkehal, cápa, laposhal.

LENMAGOLAJ
Megelőzi a szívbetegségeket és a rákot. Hasznos a magas koleszterinszint, magas vérnyomás, szívbetegségek, gyulladásos bélbetegségek (IBD), ízületi gyulladás, mellrák, depresszió, égési sérülések, pattanások, asztma, menstruációs fájdalmak kezelésében; hasznosnak bizonyult bizonyos fertőzések elleni védekezésben és különféle állapotok kezelésében, ideértve a fekélyeket, migrénes fejfájásokat, koraszüléseket, emfizémát, pikkelysömöröt, glaukómát, Lyme-kórt, lupuszt és pánikrohamokat.
Lenmagolaj forrás: A lenmagolajat a len növény magjából nyerik. 50–60% omega-3 zsírsavat tartalmaz. Ez a mennyiség nagyjából duplája a halolajban található mennyiségnek.

LENMAGOLAJ
Külső: Helyi gyulladás (kataplazma). Belsõ: Krónikus székrekedés, hashajtó bántalmazás által károsított vastagbél, irritábilis vastagbél, diverticulitis, gastritis (nyálka), irritábilis bél szindróma, enteritis (nyálka).
Forrása: Szárított, érett lenmag

SÁFRÁNYOLAJ
Hasznos a fájdalmas, gyulladt ízületek esetén, és zúzódásokra, ficamokra és fájdalmas ízületi gyulladásra alkalmazzák.
Sáfrányolaj forrás: A sáfránymag magjából kifejezett olaj

BÚZACSÍRAOLAJ
Elősegíti az egészséges bőrt. Természetes antioxidáns, amely segít megelőzni az avasodást.
Szélesebb értelemben véve ide tartozhatnak: Acidophilus, egyes enzimek, Q10 koenzim, Superoxid-distumáz, Gluthationperoxidáz, bioflavonoidok, klorofill, ginseng stb.

ORTHOMOLEKULÁRIS BŐRÉPÍTŐ TERÁPIA – SKIN BOOSTER KEZELÉSEK

Időpontfoglalás: 30/4955-255
Palatinus Kozmetika Kecskemét, Akadémia krt. 32.

ELŐTTE-UTÁNA EREDMÉNYEK:

SZÉPSÉGMARKETING ÍGÉRETEK HELYETT VÁLASZD A TUDOMÁNY ALAPÚ KOZMETOLÓGIÁT: PALATINUS KOZMETIKA WEBSHOP

ÖREGEDÉSGÁTLÁS & KOLLAGÉNSTIMULÁLÁS ÉRETT BŐRÖK SZAKSZERŰ ápolása professzionális kozmetikumokkal:

Még szintén kedvelheted...