Orthomolekuláris kozmetológia

Orthomolekuláris szénhidrát enciklopédia

A szénhidrátok a test fő energiaforrásai. Három különböző típusú szénhidrát létezik. Ezek közé tartozik a keményítő, a cukor és a rost. 

► A keményítő kis cukorláncokból készül. Amikor az emésztés során ezek a láncok lebomlanak, energiát kapunk. Minden kalcium (vagy cukor) 4 kalóriát jelent. 
► Nem kapunk kalóriákat a rostokból, mert testünk nem bontja le a rostokat az emésztés során.
► A cukor nem alapvető élelmiszer. A finomított vagy tisztított cukrok energiát (kalóriát) szolgáltatnak, tápanyagok nélkül. Ezért a cukrot “üres kalóriatartalmú” ételnek nevezik. Az alkalmi édességek nem károsak egy egészséges, aktív ember számára, de a túlzott cukorfogyasztás már igen.

EGYSZERŰ CUKROK

MONOSZACHARIDOK: Nem igényel emésztést, és közvetlenül felszívódhat a véráramba. Az azonnali energiaforrás a sejtlégzéshez.
Monoszacharid források: Tej, méz, füge, bab, cukorrépa, gyümölcs

CUKORALKOHOL: A glükóz hidrogénezésével kerül kereskedelmi forgalomba, és nagyon lassan szívódik fel a véráramban.
Cukoralkohol források: Kemény cukorkák, sütik, rágógumik, üdítők, torokpasztillák, gyümölcsök és bogyók.

ALKOHOL, ETANOL: Az etanol nem igényel emésztést, és közvetlenül felszívódik a gyomor-bél rendszeren keresztül. Az alkohol és az etanol az élesztő enzim általi glükóz fermentációja során keletkezik, és bár nagyon kevés tápértéket tartalmaz, nagy mennyiségű alkoholt fogyasztó személyek energiafogyasztásának nagy részét képviselheti.
Alkohol és etanol források: Kukorica, cirok, burgonya, búza, cukornád, szőlő.

DISZACHARIDOK: A diszacharidok olyan cukrok, amelyek két hexózegységet tartalmaznak, például nádcukorban a szacharózt, a malátacukorban a maltózt és a tejcukorban a laktózt.
Diszacharid források: Szacharóz nádcukorban, maltóz malátacukorban és laktóz tejcukorban.

TRISZAVHARIDOK: A triszacharidok három hexózt tartalmazó cukrok.
Triszacharid források: Gyapotmagliszt, cukorrépa és melasz.

ÖSSZETETT SZÉNHIDRÁTOK

DEXTRIN: A dextrin a keményítő hidrolízisének közbenső termékeként fordul elő, és enzimes hatással vagy főzéssel érhető el. Hígítószerként használják tabletták és kapszulák számára, valamint krémek sűrítőjeként és sör habstabilizátoraként.
Dextrin források: Pékáruk, cukorkák, mártások, pite töltelékek, baromfi, pudingok és levesek

KEMÉNYÍTŐ: Sűrítőszerként, vízmegkötőként, emulzióstabilizátorként és gélképzőként alkalmazzák. Gyakran természetes eredetű összetevőként is használják, de funkcionalitása miatt is hozzáadják.
Keményítő források: Fehér burgonya, édesburgonya, kukorica, búza, magvak, gyümölcsök, tápióka, rizs.

CELLULÓZ: Csokoládé elleni szerként, emulgeálószerként, stabilizálószerként, diszpergálószerként, sűrítőszerként és gélképző szerként használják, de ezek általában a vízhez való ragaszkodás legfontosabb alkalmazásának kiegészítői.
Cellulóz források: Pamutszál, fa, papír.

METIL-CELLULÓZ: A metil-cellulóz a “komplex szénhidrátok” csoportjába tartozik, és nagy mennyiségű vizet képes felvenni.
Metil-cellulóz források: Szirupok utánzatai, salátaöntetek, gyümölcsök, zöldségek, magvak, hüvelyesek, szárított borsó, bab, lencse, hasított borsó, vörös bab, pinto bab, árpa, zab, zabkorpa, rozs, búzakorpa, barna rizs, teljes kiőrlésű gabona.

GLIKOGÉN: A glikogén egy gyors raktározási eszköz a test számára, hogy nagy mennyiségű glükózt tartson fenn, amikor a szervezetnek nincs rá szüksége.

POLISZACHARIDOK: A potenciális energia tárolására használják.
Poliszacharid források: Almaecet, citrommagban és albedóban.

ROST

ROST: Csökkenti a különböző állapotok kialakulásának kockázatát, beleértve a szívbetegségeket, a cukorbetegséget, a divertikuláris betegségeket és a székrekedést. Segít megelőzni az étel vastagbélben történő rothadását, a szervezetben kialakuló rákkeltő anyagokat és kisebb a fertőzés kockázatát.
Rost források: Friss gyümölcs, zöldség, dió, mag, teljes kiőrlésű gabona, burgonya, bab, lencse, hüvelyesek, zabpehely, zabkorpa, szárított borsó, alma, körte, eper, áfonya, teljes kiőrlésű kenyér, árpa, kuszkusz, barna rizs, bulgur, teljes- gabona reggeli gabonafélék, búzakorpa, sárgarépa, uborka, cukkini, zeller, paradicsom.

ORTHOMOLEKULÁRIS BŐRÉPÍTŐ TERÁPIA – SKIN BOOSTER KEZELÉSEK

Időpontfoglalás: 30/4955-255
Palatinus Kozmetika Kecskemét, Akadémia krt. 32.

ELŐTTE-UTÁNA EREDMÉNYEK:

SZÉPSÉGMARKETING ÍGÉRETEK HELYETT VÁLASZD A TUDOMÁNY ALAPÚ KOZMETOLÓGIÁT: PALATINUS KOZMETIKA WEBSHOP

ÖREGEDÉSGÁTLÁS & KOLLAGÉNSTIMULÁLÁS ÉRETT BŐRÖK SZAKSZERŰ ápolása professzionális kozmetikumokkal:

Még szintén kedvelheted...