Hatóanyag Lexikon,Növényi olajok

Kókuszolaj

A kókuszolaj textúrájának, kifinomultságának és illatának köszönhetően végtelenül értékes a kozmetikában. Hidratálja, táplálja és selymessé teszi a bőrt. Hajunk ápolásában, szépítésében is hasznos. A gyerekek bőrére is alkalmazható. A hidegen préselt, finomítatlan és nem szagtalanított kókuszolaj éríntetlenül megtartja a benne rejlő hatóanyagokat és a kókuszdió jellegzetes aromáját. Bőr és hajápolásra használják, kisgyerekek számára is igen jó. Ennek az egzotikus olajnak a jótékony hatásai leginkább a száraz, hámló, durva bőr számára, valamint a száraz, fakó, sérült és rakoncátlan haj számára előnyősek.

A bőrön: jól felszívódik, félzsíros érzetet hagy, komedogén hatású

Összetevők (INCI): cocos nucifera oil

A kókuszolaj tulajdonságai

  • táplálja a bőrt, lassítja a kiszáradás folyamatát
  • nyugtatja az irritált vagy környezeti hatásoknak kitett bőrt (szél, hideg, napfény)
  • lágyító és bársonyosító hatású, használatától finom, puha és ápolt a bőr
  • hozzájárul a hydrolipid réteg helyreállításához
  • táplálja és kisímítja a hajszálakat, védi a hajat a dehidratálástól és a környezeti tényezők káros hatásától

Miben segít

  • a száraz, hámló, repedezett, durva vagy sprőd bőr ápolásában
  • bőrpírtól, irritációtől szenvedő bőr nyugtatásában
  • gyerekek bőrének ápolásában, csecsemők hámló bőrére
  • az ajkak, a kezek és a lábak ápolásában
  • a haj védelmében, táplálásában, szépítésében, a töredezett vagy szétváladozó hajvégek kezelésében
  • szappanok, dezodorok készítésében

Hogyan használjuk a kókuszolajat a kozmetikában

  • önmagában bőrre és hajra vihető
  • közvetlenül tussolás után vigyük fel a bőrre, segít a hidratáltság megőrzésében
  • más növényi olajokkal és illóolajokkal keverékben testmasszázshoz alkalmas
  • testápoló kozmetikumok összetevőjeként: testvaj, testtej, balzsam, krém készítéséhez
  • hámlasztó granulátumokkal keverve, testhámlasztó alapot készíthetünk
  • száraz ajkak ápolásához, önmagában vagy balzsam összetevőjeként
  • önmagában vagy más olajokkal és kivonatokkal keverékben a megkeményedett bőrfelületekre: könyökre, térdre, sarokra
  • csecsemőknek szánt készítményekbe, helyileg alkalmazva a száraz vagy hámló bőrfelületekre
  • önmagában vagy más összetevőkkel kombinálva, tápláló hajpakolásként a száraz vagy napfénytől kifakult hajra
  • samponok, balzsamok, hajkrémek összetevőjeként

Még szintén kedvelheted...