Aktív hatóanyagok,Hatóanyag Lexikon

Venuceane™

(INCI: Thermus Thermophillus Ferment, Glycerin)
DNS védő hatóanyag. Biotechnológiával nyert Thermus thermophilus kivonat (G-baktérium), amely többfunkciós és stabil enzimeket tartalmaz. Megakadályozza a fotoöregedést (foltok, ráncok, száraz bőr). Megvédi a sejtszerveket az UV és IR sugárzás okozta károsodásoktól, emellett erősíti a bőr integritását. Az in vitro vizsgálatok eredményei kimutatták a fibroblasztok védelmét sejttenyészetben, a lipoperoxidáció gátlását, a DNS védelmét a 8-oxoguanin képződésével szemben. In vivo vizsgálatok kimutatták a bőr kataláz stabilitását UVA sugárzással szemben, és csökkentik a lipoperoxidációt a stratum corneumban. Az IR-A által kiváltott szabad gyökök elleni védelem bizonyított.

Még szintén kedvelheted...