B2-vitamin Riboflavin
A B2-VITAMINT népszerûen növekedési VITAMINNAK nevezik. Bár nagyon érzékeny a fényre, nagyon hőstabil, így főzés közben nem pusztul el.
Jellemzői: Központi szerepet játszik az anyagcserében. Támogatja a fehérjék, zsírok és szénhidrátok energiává történő átalakulását. Támogatja a B6-vitamin és a niacin feladatait is.
Ajánlott: Terhes nők, dohányosok, idős emberek, lázas, kemoterápiás, antibiotikumokat és fogamzásgátló tablettát szedőknek.
Hiány tünetek: Bőrgyulladás a szájban, az ajkakon és a nemi szervekben, bőrrepedések, repedt, száraz ajkak és körmök, gyors szemfáradtság, fényérzékenység
Természetes források: Sajt tejtermékek, brokkoli, spárga, spenót, tengeri hal, teljes kiőrlésű gabonafélék