Orthomolekuláris aminosav enciklopédia
A fehérjék aminosavakból állnak, a növekedéshez és a szövetek helyreállításához szükséges kis egységekből. A fehérje a szervezet legbőségesebb anyaga, kivéve a vizet és esetleg a zsírt. Az állati eredetű élelmiszerek, például hús, hal, baromfi, tej és tojás fehérjében gazdagok. Jó növényi fehérjeforrás a bab, a borsó, a dió, a kenyér és a gabonafélék. A növényi források, például a mogyoróvaj és a teljes kiőrlésű kenyér vagy a rizs és a bab kombinálása kiváló fehérjét eredményez.
ALANINE: Az alanin létfontosságú a fehérje termeléséhez, elengedhetetlen a központi idegrendszer megfelelő működéséhez, és segíti a neurotranszmitterek kialakulását. Csak az aminosavak L formája alkotja a fehérjét. Az izomszövet, az agy és a központi idegrendszer fontos energiaforrása; antitestek termelésével erősíti az immunrendszert; segíti a cukrok és szerves savak anyagcseréjét.
Alanine források: Bab, sörélesztő, barna rizskorpa, kazeinát, kukorica, tejtermékek, tojás, hal, zselatin, laktalbumin, hüvelyesek, hús, dió, tenger gyümölcsei, magvak, szója, tejsavó, teljes kiőrlésű gabona.
ARGININ
Az arginin létfontosságú a fehérje termeléséhez. Csak az aminosavak L formája alkotja a fehérjét. Az arginin átlépi a vér-agy gátat, a nitrogén-oxid előfutára és felelős a hormonok, például a növekedési hormon, a glükagon és az inzulin szekréciójáért. Segít a sebgyógyulásban, segít eltávolítani a felesleges ammóniát a szervezetből, serkenti az immunrendszer működését, és elősegíti számos hormon, köztük a glükagon, az inzulin és a növekedési hormon szekrécióját.
Arginin források: Bab, sörélesztő, barna rizskorpa, szentjánoskenyér, kazeinát, csokoládé, tejtermékek, tojás, hal, laktalbumin, hüvelyesek, hús, dió, zabpehely, pattogatott kukorica, mazsola, tenger gyümölcsei, magvak, szezámmag, szója, napraforgómag, tejsavó, teljes kiőrlésű gabonák.
ASPARAGINE
Az aszparagin nem esszenciális aminosav, amelyet a test a májban képes előállítani. Csak az aminosavak L formája alkotja a fehérjét.
Asparagine források: Bab, sörélesztő, barna rizskorpa, kazeinát, tejtermékek, tojás, hal, laktalbumin, hüvelyesek, hús, diófélék, tenger gyümölcsei, magvak, szója, tejsavó, teljes kiőrlésű gabona.
ASZPARAGINSAV
Más aminosavakkal kombinálva olyan vegyületeket képez, amelyek felszívják és eltávolítják a toxinokat a véráramból.
Aszparaginsav források: Bab, sörélesztő, barna rizskorpa, kazeinát, tejtermékek, tojás, hal, laktalbumin, hüvelyesek, hús, diófélék, tenger gyümölcsei, magvak, szója, cukorrépa-melasz, tejsavó, teljes kiőrlésű gabona, fiatal cukornád. Az aszparagin hidrolízise. Az ammónia reakciója dietil-fumaráttal.
CITRULINE
Használják ammónia méregtelenítésére, a fehérje lebontásának melléktermékére és a fáradtság kezelésére. Úgy gondolják, hogy stimulálja az immunrendszert is
Citruline források: Sárgadinnye; Görögdinnye, sárgadinnye, uborka.
CISZTIN
Erősíti a gyomor és a belek védőbélését, amely segíthet megelőzni az aszpirin és hasonló gyógyszerek által okozott károkat. Antioxidánsként működik, és hatékony segítséget nyújt a szervezetnek a sugárzás és a szennyezés elleni védelemben.
Cisztin források: Bab, sörélesztő, barna rizskorpa, kazeinát, tejtermékek, tojás, hal, laktalbumin, hüvelyesek, hús, diófélék, tenger gyümölcsei, magvak, szója, tejsavó, teljes kiőrlésű gabona. A keratin hidrolízise.
GLUTAMINSAV
A központi idegrendszerben a leggyakoribb gerjesztő (stimuláló) neurotranszmitter védő hatással van a szívizomra a szívbetegeknél.
Glutaminsav források: Hús, baromfi, hal, tojás, tejtermékek és fehérjében gazdag növényi ételek.
GLUTAMIN
Üzemanyag-forrásként szolgál a beleket bélelő sejtek számára, a fehérvérsejtek is használják, és fontos az immunműködés szempontjából.
Glutamin források: Bab, sörélesztő, barna rizskorpa, kazeinát, tejtermékek, tojás, hal, laktalbumin, hüvelyesek, hús, diófélék, tenger gyümölcsei, magvak, szója, tejsavó, teljes kiőrlésű gabona. Glutén, répagyökér vagy más fehérjék hidrolízise.
GLUTATION
A kollektív antioxidáns védekezés jelentős eleme, és önmagában rendkívül erős antioxidáns és antitoxin.
Glutation források: Friss és fagyasztott gyümölcsök és zöldségek, hal, hús, spárga, avokádó és dió.
GLICIN
A neurotranszmitterek gátlásának képessége a központi idegrendszerben.
Glicin források: Bab, sörélesztő, barna rizskorpa, kazeinát, tejtermékek, tojás, hal, zselatin, laktalbumin, hüvelyesek, hús, dió, tenger gyümölcsei, magvak, szója, cukornád, tejsavó, teljes kiőrlésű gabona. Az ammónia reakciója klór-ecetsavval.
HISZTIDIN
Neurotranszmitter, a gyomorszekréció stimulálója, értágító és vérnyomásszabályozó.
Hisztidin források: Bab, sörélesztő, barna rizskorpa, kazeinát, tejtermékek, tojás, hal, laktalbumin, hüvelyesek, hús, diófélék, tenger gyümölcsei, magvak, szója, tejsavó, teljes kiőrlésű gabona.
HIDROXIPROLIN
Nem esszenciális aminosav, a prolin előfutára, amely a kollagéntermeléshez szükséges.
Hidroxiproline források: Bab, sörélesztő, barna rizskorpa, kazeinát, tejtermékek, tojás, hal, zselatin, laktalbumin, hüvelyesek, hús, dió, tenger gyümölcsei, magvak, szója, tejsavó, teljes kiőrlésű gabona.
IZOLEUCIN
Segít megelőzni az izomfehérje lebontását edzés közben, megakadályozni az izomvesztést nagy magasságban és meghosszabbítani az állóképességet a melegben.
Izoleucin források: Bab, sörélesztő, barna rizskorpa, kazeinát, kukorica, tejtermékek, tojás, hal, kendermag, laktalbumin, hüvelyesek, hús, dió, tökmag, tenger gyümölcsei, magvak, szója, tökmag, tejsavó, teljes kiőrlésű gabona. Szintetikus: alfa-bróm-béta-metil-valersav aminálása.
LEUCIN
Segít a vércukorszint szabályozásában, az izomszövet (például a csontok, a bőr és az izmok) növekedésében és helyreállításában, a növekedési hormon termelésében, a sebgyógyulásban, valamint az energiaszabályozásban. Megakadályozza az izomfehérjék lebontását.
Leucin források: Bab, sörélesztő, barna rizskorpa, kazeinát, kukorica, tejtermékek, tojás, hal, kendermag, laktalbumin, hüvelyesek, hús, dió, tökmag, tenger gyümölcsei, magvak, szója, tökmag, tejsavó, teljes kiőrlésű gabona. Szintetikus: alfa-bróm-sav.
LIZIN
Segít az izomfehérje felépítésében, segít a herpesz és a herpesz leküzdésében. Szükséges a gyermekek növekedéséhez és csontfejlődéséhez, segíti a kalcium felszívódását és a test megfelelő nitrogén egyensúlyának fenntartását, valamint a sovány testtömeg fenntartását.
Lizin források: Bab, sörélesztő, barna rizskorpa, kazeinát, sajt, tejtermékek, tojás, hal, laktalbumin, hüvelyesek, limabab, hús, tej, dió, burgonya, tenger gyümölcsei, magvak, szója, tejsavó, teljes kiőrlésű gabona, élesztő. Glükóz vagy más szénhidrátok erjesztése, szintézis kaprolaktámból.
METIONIN
Ként és más vegyületeket lát el, amelyek a szervezet számára szükségesek a normális anyagcseréhez és növekedéshez. Javítja a memória felidézését az AIDS-sel kapcsolatos idegrendszeri degenerációban szenvedőknél.
Metionin források: Sörélesztő, kazeinát, tejtermékek, tojás, hal, laktalbumin, hús, tenger gyümölcsei, tejsavó. HCN-ból, akroleinből és metil-merkaptánból szintetizálva.
ORNITIN
Indukálja a növekedési hormon felszabadulását a szervezetben, ami viszont segíti a zsíranyagcserét. Szükséges a megfelelően működő immunrendszerhez és a májhoz, és segíti az ammónia méregtelenítését és a máj megújulását. Segít a bőr és a szövetek gyógyításában és helyreállításában.
Ornitin források: Hús, hal, tejtermék és tojás.
FENILALANIN
Befolyásolja az agy bizonyos vegyületeit, amelyek a fájdalomérzethez kapcsolódnak. Hasznos néhány Parkinson-kórban szenvedő ember számára, és krónikus fájdalom kezelésére használták. A hangulat emelésére használják, mivel olyan szorosan kapcsolódik az idegrendszerhez. Segít a memóriában és a tanulásban. Étvágycsökkentőként használták.
Fenilalanin források: Mandula, avokádó, banán, bab, sörélesztő, barna rizskorpa, kazeinát, sajt, kukorica, túró, tejtermékek, tojás, hal, laktalbumin, hüvelyesek, limabab, hús, dió, ovalbumin, földimogyoró, savanyított hering, tök magvak, tenger gyümölcsei, magvak, szezámmag, szója, tejsavó, teljes kiőrlésű gabona. Alfa-acetaminocinnaminsav szintézise.
PROLINE
Elősegíti a szívizom erősítését, javítja a bőr textúráját és elősegíti a kollagén képződését, és segít visszaszorítani a kollagén elvesztését az öregedés során.
Proline források: Avokádó, bab, sörélesztő, barna rizskorpa, kazeinát, tejtermékek, tojás, hal, laktalbumin, hüvelyesek, hús, dió, tenger gyümölcsei, magvak, szója, tejsavó, teljes kiőrlésű gabona. Szintetizált ornitinből és glutaminsavból.
SERINE
A szerin a zsír anyagcseréjéhez, a szövetek növekedéséhez és az immunrendszerhez szükséges, mivel segíti az immunglobulinok és antitestek termelését.
Serine források: Bab, sörélesztő, barna rizskorpa, kazeinát, tejtermékek, tojás, hal, laktalbumin, hüvelyesek, hús, diófélék, tenger gyümölcsei, magvak, szója, tejsavó, teljes kiőrlésű gabona. Glicinből szintetizálva.
TAURIN
Szükséges a zsír emésztéséhez, a zsírban oldódó vitaminok felszívódásához, a szervezet koleszterinszintjének szabályozásához, a sejtmembrán integritásának fenntartásához.
Taurin források: Sörélesztő, kazeinát, tejtermékek, tojás, hal, laktalbumin, hús, ökör epe, tenger gyümölcsei.
TREONIN
A treonin fontos számos fehérje és a fogzománc, a kollagén és az elasztrin képződésében. Metabolizálja a zsírt és megakadályozza a zsír felhalmozódását a májban, és hasznos bélrendellenességek és emésztési zavarok esetén. Antiulcer.
Treonin források: Bab, sörélesztő, barna rizskorpa, kazeinát, tejtermékek, tojás, hal, laktalbumin, hüvelyesek, hús, diófélék, tenger gyümölcsei, magvak, szója, tejsavó, teljes kiőrlésű gabona.
TRIPTOFÁN
A triptofán elengedhetetlen a B-vitamin, a niacin termeléséhez, amely létfontosságú az agy számára a legfontosabb neurotranszmitter, a szerotonin előállításához. Fokozza a növekedési hormonok felszabadulását és elnyomja az étvágyat.
Triptofán források: Banán, bab, sörélesztő, barna rizskorpa, kazeinát, túró, tejtermékek, datolya, tojás, hal, laktalbumin, hüvelyesek, hús, tej, dió, földimogyoró, fehérje (hidrolízis), tenger gyümölcsei, magvak, szója, pulyka, tejsavó, teljes kiőrlésű gabona. Szintetikus: az indol átalakulása grammá metilezéssel, majd kölcsönhatás acetilaminomalonikus észterrel és hidrolízis.
TIROZIN
Segít az étvágy visszaszorításában és a testzsír csökkentésében, a bőr- és hajpigment termelésében, a pajzsmirigy, valamint az agyalapi és agyalapi mirigy megfelelő működésében.
Tirozin források: Mandula, avokádó, banán, bab, sörélesztő, barna rizskorpa, kazeinát, sajt, túró, tejtermékek, tojás, hal, laktalbumin, hüvelyesek, limabab, hús, tej, dió, földimogyoró, savanyított hering, tökmag, tenger gyümölcsei, magvak, szezámmag, szója, tejsavó, teljes kiőrlésű gabonafélék.
VALINE
Elősegíti a mentális erőt, az izmok koordinációját és a nyugodt érzelmeket. Az izomvesztés megakadályozása nagy magasságban.
Valine források: Tejtermékek és vörös hús. Tejsavófehérje és tojásfehérje-kiegészítők.
WELL-AGING & ORTHOMOLEKULÁRIS BŐRÉPÍTŐ TERÁPIA – SKIN BOOSTER KEZELÉSEK
Időpontfoglalás: 30/4955-255
Palatinus Kozmetika Kecskemét, Akadémia krt. 32.






ELŐTTE-UTÁNA EREDMÉNYEK:

SZÉPSÉGMARKETING ÍGÉRETEK HELYETT VÁLASZD A TUDOMÁNY ALAPÚ KOZMETOLÓGIÁT: PALATINUS KOZMETIKA WEBSHOP
ÖREGEDÉSGÁTLÁS & KOLLAGÉNSTIMULÁLÁS ÉRETT BŐRÖK SZAKSZERŰ ápolása professzionális kozmetikumokkal: