0_hatoanyag_lexikon_Palatinus_Skin-Booster_Kozmetika__Webshop-03_1280x1280
/

Uborkamag olaj

A fitoszterolokban és tokoferolokban gazdag uborkamag olaj értékes a bőr számára. Felfrissítő, antioxidáns hatású, hozzájárul a bőr hidrolipid rétegének helyreállításához és a faggyútermelés egyensúlban tartásához. Minden bőrtípusra alkalmas, a zsíros, vegyes vagy érzékeny bőrre is. Annak ellenére, hogy a Cucurbitaceae zöldségcsaládba tartozó uborkát többezer éve ismerik és nagy mennyiségben termelik, a magjából kivont olaj nem…

A fitoszterolokban és tokoferolokban gazdag uborkamag olaj értékes a bőr számára. Felfrissítő, antioxidáns hatású, hozzájárul a bőr hidrolipid rétegének helyreállításához és a faggyútermelés egyensúlban tartásához. Minden bőrtípusra alkalmas, a zsíros, vegyes vagy érzékeny bőrre is. Annak ellenére, hogy a Cucurbitaceae zöldségcsaládba tartozó uborkát többezer éve ismerik és nagy mennyiségben termelik, a magjából kivont olaj nem annyira ismert, de a kozmetikai készítményekben kifejtett jótékony hatásainak köszönhetően egyre népszerűbbé válik. Magas fitoszterol és tokoferol tartalma értékessé teszi a bőr számára, hidratáló, rugalmasítóhatású, semlegesíti a szabadgyököket. Hozzájárul a bőr hidrolipid rétegének helyreállításához és segíti a faggyútermelés egyensúlyban tartását. Minden bőrtípusra alkamas, a zsíros, vegyes, érzékeny, irritált vagy vízhiányos bőrre egyaránt. Az uborkamag olaj nagyon érdekes összetételű: zsírsavakban (omega6, omega-9) gazdag, magas a tokoferol, fitoszterol és ásványisó tartalma. Könnyű olaj, hamar a bőrbe szívódik, anélkül, hgoy zsíros réteget hagyna a bőr felületén.

Előállítás módja: az uborka magjából hidegsajtolással nyert tiszta, természetes olaj

Megjelenési forma: zöldes-sárga tiszta, átlátszó olajos folyadék, enyhe jellegzetes illattal

Összetevők (INCI): cucumis sativus seed oil

Kozmetikai tulajdonságok:

  • hidratáló és bársonyosító hatású
  • felfrissítő hatású
  • antioxidáns
  • szabadgyök-ellenes
  • szabályozza a faggyútermelődést
  • összehúzó hatású
  • lágyító, rugalmasító hatású
  • regeneráló és szerkezetjavító hatású
  • tápláló és védő hatású

Alkalmazás a kozmetikában:

  • bármely bőrtípusra alkalmas
  • pattanásosodásra hajlamos vegyes vagy zsíros bőrre
  • érzékeny, törékeny bőrre, irritált, vízhiányos bőrre
  • csökkent tónusú, érett bőr ápolására
  • öregedés, bőrcsíkok, striák ellen
  • szemkörnyék ápolására
  • a bőr rugalmasságának, feszességének visszaállítására
  • leromlott, sérüűlt hajra, göndör hajra
  • törékeny, töredezett körmökre
  • símán, önmagában bőrrevihető; gyorsan beszívódik, kellemes felfrissült, hidratált érzetet hagy a bőrön 
  • bőr, haj és körömápoló kozmetikumok összetevőjeként

Készíthetünk vele:

  • vegyes, zsíros vagy aknlra hajlamos bőrre szánt krémeket, szérumokat
  • öregedésellenes, regeneráló krémeket, emulziókat, maszkokat
  • szérumokba, krémekbe a szemkörnyékre
  • lemosó oldatot, lemosótejet
  • érzékeny, irritált, vízhiányos bőrre szánt hidratáló és csillapító krémeket
  • testápoló tejet, hidratáló lotiont
  • napozásra és napozás utánra szánt balzsamot, krémet, emulúziót
  • bőrcsíkok megelőzésére szánt krémeket, balzsamokat
  • kézápoló emulziókat, krémeket
  • a körmök és a körömágy ápolására szánt szérumot, olajat
  • haj és fejbőr ápoló maszkot, szérumot, krémet

Similar Posts

  • |

    Sodium Cocoyl Isethionate

    A Sodium Cocoyl Isethionate (SCI) egy enyhe, anionos szulfátmentes tisztító, felületaktív anyag (surfactant), amely kókuszolajból származó zsírsavak és izetionát származék kombinációja. Vegyületei és összetétele: Bőrre gyakorolt dermatológiai hatásai Gyengéd tisztító hatás: Bőrbarát tulajdonságok: Barrier Támogató hatás: Érzékeny, gyulladt, rosaceás vagy ekcémás bőrre gyakorolt hatása: Előnyei más tisztítókhoz képest:

  • |

    Alpha-Glucan Oligosaccharide

    Az Alpha-Glucan Oligosaccharide (AGO) egy természetes eredetű prebiotikus összetevő, amelyet fermentációval állítanak elő cukorból vagy növényi forrásokból, például kukoricából. Prebiotikus hatásával fenntartja a bőr egészséges mikrobiomját, miközben támogatja a barrierfunkciót és csökkenti az irritációkat. Bár felszíni hatóanyag, koncentrációjától függően jelentős javulást eredményezhet a bőr egészségében. Széles körben alkalmazzák a kozmetikai és dermatológiai termékekben a bőr…

  • | |

    Aktív Szénpor – Charcoal Powder

    ❓Mi az a Charcoal Powder (Aktív szénpor)? A charcoal powder, vagyis aktív szénpor, egy növényi eredetű finom szemcsés por, amelyet leggyakrabban kókuszhéjból, bambuszból vagy más szerves anyagokból állítanak elő magas hőmérsékleten, oxigénmentes környezetben. Az eljárás során nagyon porózus szerkezetűvé válik, ami növeli a felszívóképességét. 🛑 Hatásmechanizmusa a bőrön 1️⃣ Adszorpciós képesség → Mélytisztító hatás 🧽…

  • |

    Matrixyl®3000

    A Matrixyl 3000 néven ismert, két peptidből álló hatóanyagkomplex. A Palmitoyl oligopeptid, bőrben található I-es típusú kollagénnek az egysége. A bőrünk kollagén tartalma természetes módon peptidekké bomlik, és a peptidek keletkezése újabb kollagén termelésére serkenti a bőrünket. Működési elve, hogy ha külsőleg peptideket alkalmazunk, akkor ezzel bőrünket „becsapva”, azt kollagén termelésre tudjuk ösztönözni. Ez által…

  • |

    MELFADE® PF

    (INCI: Arctostaphylos Uva-Ursi Leaf Extract, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Glycerin, Aqua, Sodium Benzoate, Sodium Metabisulfite, Phenoxyethanol)Folthalványító hatóanyag komplex. Többfunkciós C-vitamin származék (magnézium-aszkorbil-foszfát) és a nagy tisztaságú medveszőlőlevél-kivonat (Arctostaphylos uva-ursi) egyedülálló bioaktív kombinációja, amely természetes arbutinforrásként ismert. A MELFADE® PF nagyon hatékony tirozináz inhibitor, és erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik.

  • |

    EcoSkin® Pre és Probiotikus komplex

    INCI: Alpha-glucan oligosaccharide, Polymnia sonchifolia root juice, Maltodextrin, LactobacillusEgy porlasztva szárított pre/probiotikus komplex maltodextrinnel. A komplex a következőkből áll: α-glüko-oligoszacharidok (GOS), amelyeket enzimes szintézissel nyernek növényi szubsztrátumokból, -Fruktooligoszacharidok (FOS), Yacon gumók hideg sajtolásával nyernek, és Lactobacillus probiotikus baktériumok (L. casei). , L acidophilus), tyndalizálással és liofilizálással állítanak elő. Serkenti a bőr természetes védekezőképességét. Kiegyensúlyozza a…