Hatóanyag Lexikon,Növényi olajok

Kakaóvaj

A kakaóvaj táplálóanyagban gazdag, magas polifenol-, antioxidáns- és vitamintartalmának köszönhetően, számtalan kozmetikai készítményben megtalálható. A finom jellegzetes aromájú, nagyon kellemes szerkezetű kakaóvaj egy sor jótékony hatást fejt ki a bőrön. A kakaóbabból nyert vaj az egyik legstabilabb, legtöményebb természetes növényi zsíradék, kiváló tápláló és bőrlágyító hatást kölcsönöz a kozmetikai készítményeknek.

Előállítás módja: kakaószemeket ledarálják és kipréselik; az így nyert vajat szín halványítás és szagtalanítás céljából megszűrik

Minőség: Mayam kakaóvaj, az Ecocert által tanúsított természetes, bio kozmetikai termék

Megjelenési forma: szilárd állagú, sárgás tömény anyag, jellegzetes enyhe illattal. 35°C felett vagy a bőrrel való érintkezéskor megolvad

Főbb összetevők: sztearinsav, oleinsav, palmitinsav, linolsav, polifenolok, teobromin, tokoferolok, tokotrineolok, szkvalének, fitoszterolok

Összetevők (INCI): theobroma cacao seed butter

A kakaóvaj tulajdonságai

  • bőrlágyító, tápláló és szerkezetjavító hatású
  • magas antioxidánstartalommal rendelkeyik, ami erőteljes öregedésgátló hatást kelt
  • segíti a hidrolipid réteg regenerálódását
  • megerősíti a bőr saját védőgátját, megelőzve a kiszáradást
  • késlelteti a ráncok megjelenését és az öregedés más jeleit
  • segítséget nyújt a bőrcsíkok kialakulásának megelőzésében és a bőr rugalmasságának megőrzésében
  • hozzájárul a természetes és egyenletes barnuláshoz
  • selymes, csillogó megjelenést kölcsönöz a bőrnek
  • felerősíti a regenerálódási folyamatot és megerősíti a bőr ellenállóképességét

Miben segít

  • a bőr ápolásában; kiváltképpen a száraz bőrre megfelelő
  • megöregedett, száraz arcbőr ápolásában
  • külső hatásoktól károsodott bőr regenerálódásánál
  • repedezett, durva bőr feljavításánál
  • narancsbőr elleni masszázsra alkalmas
  • a bőr ápolásában terhesség alatt és után
  • ajakápolásban
  • barnulást segítő termékekben
  • kéz- és lábápolásnál
  • szappankészítésben

Hogyan használjuk a kozmetikában

  • a kakaóvaj önmagában bőrrevihető, viszont szilárdsága miatt ajánlott használata előtt tenyerünkben megolvasztani
  • használhatjuk különböző kozmetikai készítmények összetevőjeként, figyelembevéve, hogy megszilárdulás után miként befolyásolja azok állagát
  • rúzsok és ajakbalzsamok összetevőjeként, nagyon kellemes szerkezetet eredményez
  • nagy keménységű vaj lévén, testvajak készítésekor, a könnyebb bőrrevihetőség érdekében ötvözzük növényi olajokkal; illatosításhoz használhatunk illóolajokat vagy természetes illatosítókat
  • emulgeált balzsamok és krémek készítésére, de masszázsra is alkalmas
  • ha a kakaóvajat más olajjal vagy vajjal szeretnénk keverni, előtte vízfürdőn olvasszuk fel
  • emulziók készítésekor a kakaóvajat a zsírfázisba adagoljuk

Még szintén kedvelheted...