(INCI: Pichia/Resveratrol Ferment Extract)
Antioxidáns és kollagén booster. A resveratrol, amelyet a Pichia pastoris-ból származó japán göncfű gyökérből nyernek biofermentálással. Ez az élesztő a resveratrolt tápanyagként használja, és az anyagcserén keresztül biológiailag hozzáférhetőbb intermedierekké alakítja át. A sejtfermentációs folyamat befejezése után az élesztőt lizálják, és a kivonatot izolálják. In vitro vizsgálatok megerősítik, hogy a Metabiotics® Resveratrol gátolja a ciklooxigenáz 1 (COX1) aktivitását, amely egy kulcsfontosságú gyulladásgátló mediátor, és elősegíti a kollagén IV. szintézist. Ezenkívül a Metabiotics® Resveratrol halványítja a bőrt a melanin expresszió szabályozásával. Egy in vivo vizsgálat jelentős javulást mutatott a bőr általános megjelenésében. Emelés volt megfigyelhető, beleértve a mimikai ráncok kisimulását. Minden alanynál javította a bőr általános tónusát és textúráját