Hatóanyag Lexikon,Növényi olajok

Sárgarépa olaj

A sárgarépa olaj egy olajos macerátum, mely vitaminban gazdag, hozzájárul az egyenletes barnuláshoz, felkészíti a bőrt a napozásra, segíti annak regenerálodását napozás után és hosszantartó barnaságot eredményez. A sárgarépa olaj egy olajos macerátum, mely vitaminban gazdag, hozzájárul az egyenletes barnuláshoz, felkészíti a bőrt a napozásra, segíti annak regenerálodását napozás után és hosszantartó barnaságot eredményez.

Előállítás módja: a gyökeret finomított növényi olajba áztatják

Összetétel: az alap napraforgóolaj, melyben ázik pár héten keresztül a friss sárgarépa gyökér

Megjelenési forma: tiszta, sárga színű, közepes sűrűségű folyadék

Összetevők (INCI): helianthus annuus seed oil, daucus carota sativa root extract

Tulajdonságok

  • elősegíti a barnulást
  • egyenletes barnulást idéz elő
  • antioxidáns
  • rugalmasító
  • ragyogóvá teszi a bőrt
  • élénkítő hatású

Alkalmazások a kozmetikában

  • fakó, fáradt bőrre
  • hervatag, élettelen bőrre
  • sápadt bőrre
  • dekoltázsra, nyakra
  • napozáshoz
  • a bőröregedés megelőzésére
  • a bőrre felvihető hígitás nélkül, vagy kozmetikai készítmények összetevőjeként
  • napozóolajokba
  • napozás előtti készítményekbe
  • napozás utáni olajakba, krémekbe, emulziókba
  • fakó, érett bőrre használandó szérumokba, krémekbe, emulziókba
  • a bőr elöregedését megelőző készítményekbe
  • éjszakai krémekbe
  • élénkítő, ragyogást kölcsönző pakolásokba, bőrre, dekoltázsra, nyakra
  • készítményekbe halvány, sápadt bőr ápolására

Még szintén kedvelheted...