Hatóanyag Lexikon,Növényi olajok

Búzacsíra olaj

A búzacsíra olajnak sokrétű jótékony hatása van, táplálja és védi a bőrt, kiváló szerkezetjavító hatású, elősegíti az új sejtek képződését, a károsodások kijavítását; növeli a bőr tónusát és rugalmasságát, különösen a striák, mellek és az érett, száraz bőr ápolásában hasznos. Egy tápláló és védő anyagokban nagyon gazdag olaj, érdekes esszenciális zsírsav-profillal; nagy mennyiségű E-vitamint, karotinoidokat, fitoszterolokat és polifenolokat tartalmaz, amelyek szabadgyök ellenes, antioxidáns és kivételes regeneráló hatással rendelkeznek. Jótékony hatással van a bőrre általában, de különösen kiemelkedő hatást fejt ki azokban az alkalmazásokban, ahol a rugalmasság növelése és a tónus javítása, puhítása, a természetes védőgát javítása vagy a bőrszövetek regenerálódása a cél.

Előállítás módja: az olajat a búzaszem csírájából nyerik speciális előállítási és tisztítási módszerekkel (hidegen feldolgozó eljárással, hevítés nélkül). A szennyeződéseket és növényvédőszer-maradványokat szinte teljes mértékben kiküszöbölik, a búzaszemek különleges előkezelésen és gyártási folyamaton esnek át, ezáltal egy minőségi olajat nyerünk, amely megőrzi a specifikus hatóanyagokat.

Érzékszervi tulajdonságok: aranysárga színű olajos folyadék, igencak erős jellegzetes gabonaillattal, közepes viszkozitású

A bőrön: lassú felszívódású, elég zsíros érzetet hagy

Összetevők (INCI): triticum vulgare germ oil

A búzacsíra olaj tulajdonságai

  • antioxidáns és szabadgyök ellenes
  • anti-aging, harcol az öregedés jelei ellen
  • növeli a bőr feszességét és rugalmasságát, javítja a tónusát
  • regeneráló és szerkezetjavító hatással van a különböző belső és külső káros tényezők által érintett bőrre
  • tápanyagban gazdag, bőrpuhító hatású, bársonyossá teszi a bőrt
  • csökkenti a felhámon keresztül történő vízvesztést
  • enyhíti a viszkeztegséget, a pirosodást és a bőr kiszáradását

Javaslatok, alkalmazások

  • nagyon gazdag és bőrpuhító olaj lévén, különösen a normál, a száraz és a hámló bőr ápolására alkalmas
  • az érett, csökkent tónusú és rugalmasságú bőr ápolására
  • védi a bőrt a hideg évszakokban
  • testápolóként főleg a nagyon száraz, hámló, repedezett, sérült bőrfelületek számára
  • striák, terhességi csíkok és bőrrepedezés megelőzésére vagy a kialakult striák, terhességi csíkok kezelésére, enyhítésére
  • a mell masszírozására és bőre tonúsának növelésére, ápolására
  • kézápolásra, a körmök és a haj ápolására
  • illóolajokkal, aromaterápiás masszázshoz

Hogyan használjuk a kozmetikában

  • önmagára, hígítás nélkül használható, figyelmebe véve, hogy zsíros olaj és lassabban szívódik a bőrbe
  • általános bőrápolásra, olyan könnyebb olajokkal keverékben, mint például a jojoba, mogyoró, makadámia, kukui, uborkamag olaj, de lehet szkvalén, növényi szilikon, illékony vege-szilikon is
  • masszázsolaj alapként illóolajos masszázshoz, önmagára vagy más növényi olajokkal keverve
  • smink eltávolítására, önmagára vagy más növényi olajokkal keverékben, különösen ha a vízálló (waterproof) sminket használunk
  • összetevőként krémek, szérumok, balzsamok, testvajak és olajok, kézkrémek, ajakbalzsam készítéséhez
  • más spedifikus összetevőkkel együtt, striák, terhességi csíkok megelőzésére és enyhítésére szánt alkalmazásokba
  • összetevőként, a törékeny körmök és száraz haj ápolására szánt kompozíciókba

Még szintén kedvelheted...